Mirakel in Roompot !

1 10 2012

Halleluja ! Prijs de weergoden ! Een mirakel! Er stond wind, en geen klein beetje, op de Oosterschelde ter hoogte van Roompot voor de laatste U4 wedstrijd !  En dat hebben we de voorgaande jaren toch wat gemist …

De laatste U4 is tevens selectiewedstrijd voor YEC/WK 2013.  15 zeilers verschenen aan de startlijn.  De afwezigen hadden wellicht hun excuses maar ook meer dan ongelijk.  Het werd immers een prachtig zeilweekend.  Meestal een mooi zonnetje. En vooral een stevige wind, 4 tot 5 BF, zaterdag eerder WNW, zondag krimpend naar ZW.

De organisatie verliep vlot, zoals steeds op een U4 (met uitzondering van de prijsuitreikingen, waar het steeds super lang op wachten is).  Op het parcours van Europe/Laser had het comité (RYCB) en bijgevolg ook de zeilers met pech af te rekenen: het finishschip bleek niet beschikbaar.  Het startschip fungeerde dan maar tevens als finishboot, maar dat betekende dat de eerst aangekomen vloot diende te wachten tot de laatste boot van de laatst gestarte vloot aangekomen was, vooraleer er opnieuw kon gestart worden.  En wachten op een onstuimig zeetje, met een harde 4 à 5 BF, is niet echt een lacheding …

Spannend was het ook in de Europe vloot!  Niet zozeer voor de eindoverwinning tijdens deze wedstrijd, Mattijs Van Hooreweghe was net iets te sterk bij deze omstandigheden (1/1/5/1/2/2).  Maar na Mattijs werd er wel een stevig robbertje gevochten voor de ereplaatsen.  Joachim D’hondt eindigde uiteindelijk tweede, met hetzelfde aantal punten als Jasper Simoens, én quasi dezelfde uitslagenreeks: Joachim : 1/2/3/3/4/ — Jasper : 1/2/3/3/4/6 !!  Een puike prestatie van Joachim, die ondanks misselijkheid en overgeven op het water, toch doorzette.

Het podium van Roompot 2012

Niet voor niets, want ook de overwinning in het U4 – overall klassement stond op het spel. En daar deed Joachim een uitsekende zaak met zijn zilveren medaille in Roompot ! Vanuit de achterste geledingen (hij had niet deelgenomen in Workum) sprong hij na de aftrek van de slechtste uitslag naar de eerste plaats (5/dnc/1/2)!  En dit ten koste van Robbert Lerno (6/6/2/7), die de leiding van het klassement zo uit handen diende te geven, maar zich bovendien ook nog ingehaald zag door Robbe Van Hoye , die na een flauwe wedstrijd in Medemblik een stevig U4 parcours aflegde (12/2/3/6) en zo beslag legde op de tweede plaats in het overall -klassement.

Overall Podium United Four 2012

Volledige uitslagen vind je hier!

Pittige foto’s van onze zwoegende jongeren vind je hier !!

De wedstrijdbegeleiding in Roompot werd opgenomen door vrijwilligers Dirk Decoutere en Laura Picard, waarvoor dank!

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: