Duits Kampioenschap : drie Belgische deelnemers na dag 1 in top 10 !

4 10 2012

Vandaag tot en met zaterdag wordt op de Bodensee in Immenstaad het Duits Kampioenschap gezeild.  De Bodensee is met zijn 536 km² oppervlakte één van de grootste meren van Midden Europe.  Het wordt grotendeels gevoed door de Rijn, die er doorstroomt. Het meer grenst aan drie landen: Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.  Afstand Brussel-Immenstaad : zo’n 730 km.

Drie Belgische zeilers komen aan de startlijn: Joachim en Nicolas D’hondt en Mattijs Van Hooreweghe.  Er wordt in drie vloten gezeild: Heren (37 starters), Dames (21 starters) en Masters (16 deelnemers).

Onze zeilers waren er voor vertrek zeker van dat het een regatta zou worden met een flauwe wind.  De windstatistieken voor het vlakbij gelegen Friedrichshafen geven immers voor de maand oktober een gemiddelde van slechts 7 knopen en niet meer dan 16% kans op 4 BF of straffer … En Windfinder voorspelde inderdaad niet al teveel wind voor die plek op de Bodensee  …

Dan was de eerste wedstrijddag toch een onvoorziene en onvoorspelbare uitzondering voor deze maand oktober : het werd zwaar labeur daar op de Bodensee ! Harde wind, bij momenten windvlagen tot 7 BF en kanjers van golven !! Toch slaagde het comité er in om de Heren en Dames drie reeksen te laten varen (de Masters mochten na twee series gaan rusten …).

Donkere wolken boven de Bodensee

En onze jongens presteerden helemaal niet slecht onder deze omstandigheden :).  Mattijs 4/2/2, Joachim 7/11/5, Nicolas 8/9/9.  In het voorlopig klassement nestelen onze drie Belgen zich in de top 10: Mattijs 2de, Joachim 7de en Nicolas 9de 🙂 🙂 !!  Spannend blijft het wel.  Zo hebben de eerste drie hetzelfde aantal punten.  Na de aftrekmogelijkheid van de slechtste reeks kan er ook nog veel veranderen. En misschien valt de wind de volgende dagen weg en komen er een aantal licht-weer specialisten opzetten in het klassement ?

To be continued dus …. !

Uitslagen vind je hier.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: