Podiumplaats voor Mattijs op Duits Kampioenschap

6 10 2012

Vandaag is slechts één reeks gevaren, de vierde van het kampioenschap.  Na de start van de vijfde reeks viel de wind opnieuw weg ….

Vier reeksen betekent een geldig kampioenschap, zonder aftrekrace.  (Geen aftrek was een streep door de rekening voor heel wat zeilers, o.a. onze eigen Joachim (ocs) en bijvoorbeeld Arne Berg die ook vandaag meer dan behoorlijk presteerde, maar door één slechte reeks ( 16de) naast een podiumplaats grijpt.

Beste Belg bleef Mattijs Van Hooreweghe.  Hij dacht in de reeks van vandaag te vroeg gestart te zijn en nam daarom voor alle zekerheid zijn start opnieuw.  Hij slaagde er in om opnieuw aansluiting te krijgen bij de eersten, maar kon hen niet meer bedreigen.  In het totaalklassement eindigde hij toch op het podium met  een verdienstelijke 3de plaats. Naast tevredenheid toch ook een beetje ontgoocheling : “Er zat meer in.  Spijtig dat er niet meer reeksen gevaren werden … .  Maar ‘twas leuk.  En goede ambiance, ook op de wal 🙂 ”

Winnaar werd dit jaar Fabian Kirchhoff, voor Sverre Reinke. Ook Fabian kennen sommige van onze Belgische zeilers als één van de coachen van het Duitse team.

Ook onze andere twee  Belgen deden het goed.  Joachim viel terug in het eindklassement door een te vroege start (ocs) (die niet kon afgetrokken worden en hem dus veel punten kostte). Hij eindigde uiteindelijk 15de in het totaalklassement.  Broer Nicolas behield zijn plaats in de toptien op een meer dan verdienstelijke 7de stek. 

Volledige uitslag hier !

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: