SinteMette brengt lekkers en Evi

16 11 2012

11 november is de traditionele afsluitwedstrijd inBelgië. De zeilclub van Hombeek mocht dit jaar dan ook 56 boten verwelkomen. Alle klassen door elkaar. Optimist, Cadet, Laser, 420 en zelfs 2 surfplanken. Er waren ook 9 europes aanwezig, wat ook  een aparte start betekende.

Daar de wind haaks op de plas lag, werd er op een superklein parcours gevaren met per reeks meerdere ronden. Je kan je al voorstellen wat een hekseketel het was aan de boeien. Het was niet alleen voldoende om goed te zeilen, maar je moest ook nog aan alle kanten uitkijken, want het risico op een aanvaring was nooit ver weg.

Het stralende weer in de ochtend veranderde in de namiddag naar een koude wind. Het wedstrijdcomité slaagde er toch in om 5 reeksen te laten zeilen voor al deze boten.

Maar ook aan de wal was het feest. Onze nationale trots Evi Van Acker was aangekomen en zij toonde gul aan iedereen haar olympische medaille. Uiteraard mochten onze Europe zeilers met haar op de foto.

Evi was ook paraat voor de prijsuitreiking. Iedereen kreeg een prijs, naast de speculaas en chocolademelk voor de jeugd en jenever voor de ouderen. Altijd een leuk slot van een lang wedstrijdseizoen.

Op het podium vinden we op de eerste plaats Jasper, gevolgd door Joachim en Margot verdiend derde.

Margot moest de bronzen medaille wel teruggeven aan Evi.

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: