Eerste training noodgedwongen op het droge

27 01 2013

WINTERBEELD 4 BLOG

Zondag 27 januari organiseerde de Europe klasse de eerste training van het nieuwe jaar.  Er werd voor de Spuikom gekozen.  Niet alleen omwille van de gastvrije club, VVW inside. Of de warme soep, recept-à-la-Bob- de – kok ! Dit zou ook een plas moeten zijn die bijna steeds ijsvrij blijft.  Niet dus.  De voorbije dagen was door de barre koude en het gebrek aan wind ook deze plas dichtgevroren.  De voorspelde dooi van zondag kon daar onvoldoende aan verhelpen.  Integendeel, de in kracht toenemende ZZW wind stuwde alle resterende ijs richting zeilclub. 

WINTERBEELD 2 BLOG

Geen nood.  Perfect moment voor een diepgaande herhaling van (of kennismaking met) aerodynamica en het effect van zeiltrim.  In Europe is dit geen overbodige kennis.  De boot is immers zeer goed trimbaar.  Brute spieren en wat tactisch inzicht volstaan niet, je moet je boot ook snel kunnen laten gaan door deze perfect te trimmen. 

En om helemaal uit de winterslaap te geraken werden wat oefeningen doorgenomen, die ideaal zijn om de juiste spieren juist te trainen.  Huiswerk dus voor de liefhebbers ! Als de school er niet voor zorgt, dan doen wij het wel 🙂 De aanwezigen mogen een programmaatje in hun mailbox verwachten.

Maar volgende week gaan we het water op. Dat is zeker.  Het kriebelt teveel 🙂  🙂 !!

AANDACHTIGE CURSISTEN 2 BLOG

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: