Orlentbeker verhuist een jaartje naar … Holland!

3 03 2013
start van de eerste reeks, allen naar de pinend !

start van de eerste reeks, allen naar de pinend !

“Nou. Nou. Was me dat het dagje wel …  “, moet onze Hollandse vriend Dimitri Simons gedacht hebben, toen hij mét de Orlent wisselbeker naar huis terugbolde.  ’s Morgens vroeg twijfelde hij nog of hij zijn bootje wel zou uitpakken.  Liet zijn trailer maar beneden op de parking staan en kwam te voet op de dijk van het spaarbekken eens poolshoogte nemen. Wordt er toch wat wind verwacht ? Zeker ?  Bracht dan maar zijn bootje naar boven, om daar honderduit te vertellen over zijn wedervaren als vast bemanningslid van de Farr 40 “Charisma” , waarmee hij in deze periode in Amerika een reeks regatta vaart (net terug en binnen enkele weken opnieuw naar ginder, en ja, de eigenaar betaalt alle kosten).  Van de Farr 40 op groot water onder een mooie zon naar de Europe op een Broechems plasje in een druilerig weertje: faut le faire.  De Europe zal dan wel een leuke boot zijn , zeker ?

Dimitri vond aan dit plasje wel een kransje bekende gezichten, waarmee hij al tal van wedstrijdjes in Europe uitgevochten heeft: Nicolas, Mattijs (in het bezit van de Orlent wisselbeker), Bart, Joachim, Marc.  En een aantal nieuwere, al even enthousiaste Europe zeilers zoals Katja, Magali, Danis.  Spijtig genoeg konden een ganse hoop van onze jongeren niet present geven voor deze klassieke opener van het zeilseizoen: initiatorcursus, schoolwerk, studiewerk, ziekte, … .   

onze bende enthousiastelingen :)

onze bende enthousiastelingen 🙂

De aanwezigen maakten, ondanks de moeilijke zeilomstandigheden, er toch een leuke dag van.  ’s Voormiddags kon er uiteindelijk geen enkele reeks gevaren worden, wegens geen fluit wind … Het zeilmateriaal werd dan maar dubbel gecheckt en voor de minder ervaren zeilers werd een woordje uitleg gegeven over het meten van de masthelling en de effecten ervan op de trim, het veranderen van deze helling op het water enz.  De rest van de voormiddag werd besteed aan een gezellige babbel in het warme clubgebouw.  Na het middageten besloot het comité de zeilers toch het water op te zenden.  Ze bespeurden een zuchtje wind ! En zowaar, twee reeksen konden gevaren worden.  Een goede super-licht-weer-training, zullen we het maar noemen.  Spannend was het anders wel.  Ondanks behoorlijk goede starten van Mattijs,  slopen Dimitri en Joachim hem telkens voorbij, om dan op hun beurt weer ingehaald te worden door Mattijs, tot die door de jury geloten werd wegens te zichtbaar pompen … . Ook na de koplopers werd het haasje over springen en nagelbijtend zeilen.  Uiteindelijk podium: 1. Dimitri Simons (1/1); 2. Mattijs Van Hooreweghe (3/2) en3.Joachim (2/3). En dus vertrekt de wisselbeker voor een tijdje naar het buitenland !

IMG_7573

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: