Eerste training op Noordzee

21 04 2013

vuurtoren

Zaterdag 20 april werd de eerste training op de Noordzee georganiseerd voor de kust van Nieuwpoort. Een must als voorbereiding voor Sailing For Ostend.

Het zonnetje was present, maar warm was het nog niet: een strakke Noordoostenwind hield de gevoelstemperatuur behoorlijk laag 😦 .  Het werd een training met een stevig windje, tot een dikke 5 BF in de namiddag, op een behoorlijk woelige zee.  Een  beetje onverwacht: gedurende de week gaven de weersvoorspellingen slechts een gezapige 2 tot 3 BF aan.  Vanaf vrijdag kenterde dat beeld echter.

12 zeilers waren present.  Ze kregen een stevige omkadering vanuit drie begeleidende motorboten.  De training was immers ook opgevat als een coachingsmoment voor onze jonge trainers Mattijs en Nicolas.  Voor die “coach-de-trainer” stonden ervaren rotten Bart en Nathalie in. Veiligheid op zee was één van de belangrijkste aandachtspunten.

Al bij al werd het een prachtige en super sportieve zeildag. Ook onze nieuwelingen trokken zich zeer goed uit de slag.  Ze kregen dan ook een pluim van onze coaches.  De dag werd wel een beetje voortijdig afgebroken voor twee van onze zeilers, die behoorlijk last gekregen hadden van …  zeeziekte. En dat is geen pretje …

Voor wie dit artikeltje tot het einde leest, een leuk nieuwsje: coach Bart en partner Lien zijn in blijde verwachting van een broertje/zusje voor Lander 🙂 🙂 🙂 .  In juni hopen we te weten wat het geworden is …

Advertenties

Acties

Informatie

One response

21 04 2013
KatjeBel27

OOOO proficiaaaaat aan Bart en Lien 😀 geniet ervan!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: