Eerste trainingsdag in Brest

14 07 2013
korte looptraining als "warmingup" !

korte looptraining als “warmingup” !

Zaterdag 13 juli is het bijna voltallige Belgische YEC-team aangekomen in Brest: Gorik, Robbert, Robbe, Joachim, Jasper, Andries.  Tanguy arriveert pas dinsdag.  Ruben zeilt onder Nederlandse vlag, maar blijven we toch als een halve Belg beschouwen. Onze 8 zeilers worden begeleid door twee coaches: Mattijs en Nicolas.

Het Belgische team (met uitzondering van Joachim en coach Nicolas) slaapt in de jeugdherberg rechtover de jachtclub, ideaal gelegen (een tip van Bart Plasschaert, waarvoor dank 🙂  )!

logo

De club SRB (Socièté des Régates de Brest)  was er op voorzien om vroeg arriverende zeilers te onthalen. (De eerste wedstrijddag is immers pas op donderdag, maar heel wat landen arriveren een 5-tal dagen vroeger om het water en de plaatselijke omstandigheden te verkennen.)  De bewegwijzering was reeds aangebracht, aan de toegang tot de jachtclub en in het wedstrijdsecretariaat stonden vrijwilligers klaar om aankomende zeilers de nodige richtlijnen te geven (o.a. waar de motorboten konden gelaunchd en afgemeerd worden).

Onder een stralende zon en zondermeer zuiderse temperaturen werden de Belgische boten uitgepakt en de 2 ribs te water gelaten.

eerste bespreking van te verwachten meteo ...

eerste bespreking van te verwachten meteo …

Zondag was de eerste training om 13 u voorzien.  Het materiaal werd gecheckt, afspraken rond dagindeling gemaakt, de te verwachten meteo besproken.  De weersvoorspellingen  blijken veelbelovend: heel wat zonnige dagen, de (trainings)dagen voorafgaand aan de wedstrijd eerder zwakke wind (tenzij de thermiek sterk merkbaar zou zijn), maar vanaf de eerste wedstrijddagen een goeie 3-4 BF, …  Afwachten hoe gradiëntwind (voorspeld = N tot NO) en thermiekwind op elkaar ingrijpen.

Na de briefing stond een 10 minuutjes lopen op het programma.  Rond 14 u werd te water gegaan voor een verkennende training van een drietal uurtjes.

IMG_9829

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: