Day4

21 07 2013

Na 3 uur uitstel konden de zeilers eindelijk op het water. Nadat er tijdens de eerste startpoging 3 Belgen iets te enthousiast waren een BFD kregen (Gorik, Robbert, en Ruben) gingen de coaches angstvallig naar het bord kijken of er weer een van hun zeilers uit de wedstrijd verbannen werd.
De Belgen zijn steeds meer gemotiveerd omdat door de beruchte black flag steeds meer zeilers afvallen, dus de overblijvende Belgen kunnen geen slechte plaatsen meer varen. Er worden ongeveer 25 zeilers uit de wedstrijd gezet! De Duiste coach komt ons melden dat er maar 1 Duitser overblijft!!

We zien enkele uitzonderlijke prestaties van onze Belgen: onze nieuwste rekruut Tanguy kwam rond de 20ste aan de bovenboei en eindigde al even goed (17)! Coach Mattijs had gelijk gehad: dit zou zijn beste manche worden! Ook Andries was in de kopgroep te zien en werd 16e. Jasper, die iets slechter gestart was klom van een 37ste plaats naar een 6de plaats! 3 top20 plaatsen voor deze manche: iets om fier op te zijn! Robbe behaalde een mooie 28e plaats.

Joachim daarentegen had minder geluk en werd aangevaren door een Duitser. Dit werd gelukkig snel opgelost en we konden een protest vermijden. Zijn moed zakte hem wel in de schoenen en hij kan best wel wat steun gebruiken: aarzel niet om hem via ‘comments’ aan te moedigen!!

Eenmaal aan wal gingen we naar de resultaten en zagen we dat Jasper Simoens BFD genoteerd was. Zijn zeilnummer had nochhans nooit op het bord gestaan tijdens de wedstrijd. Jasper diende met de hulp van de coaches protest in en een vraag tot redress en haalde zijn gelijk! Het comité oordeelde dat er onduidelijkheid bleef over het genoteerde BFD zeilnummer en Jasper kreeg de zesde plaats terug … het BFD-misverstand was opgelost en Jasper wordt 18e in het totaal! Eind goed al goed!!!

IMG_4740

Advertenties

Acties

Informatie

One response

22 07 2013
filwil

Nog veel plezier en mooie wedstrijden ! En Joachim, hopelijk ging het vandaag beter. De boys van De Haan, laat zien dat jullie van het goede hout gesneden zijn !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: