Verslagje Open Week (Day 1&2)

31 07 2013

Voor de Open Week 2013 zijn er 101 boten ingeschreven waardoor er in twee vloten (de roze vloot en de blauwe vloot) wordt gevaren. Meisjes en jongens zeilen samen in tegenstelling tot op het WK.

*          Dag 1: Stevige 5bft met moeilijke opeenvolgende golven, kortom een lastige eerste wedstrijddag. Elien en Tanguy zeilden in de blauwe vloot en Magali en Joachim in de roze vloot. Vandaag waren de starten zoals gewoonlijk zeer cruciaal. Zo was de pinend hard bevoordeeld en zorgde dat voor veel tumult en moeilijk starten. Aan de wind waren kleine lange shiften en was het belangrijk om de snelheid er in te houden. Toch hadden Elien en ik het zeer lastig om niet in de golven te duiken aan de wind. Na twee moeizame manches kwamen de Belgen kapot van het water met niet al te slechte resultaten:

Joachim is 33 met een 23 & 13

Tanguy is 67 met een 38 & 35

Elien is 71 met een 36 & 40

Magali is 72 met een 43 & 36

*          Dag 2: Vandaag zeilden Elien en Tanguy zoals gisteren in de bauwe vloot, Magali en Joachim in de roze vloot. 4 tot 5bft waren de voorspellingen voor de tweede wedstrijddag. Helaas had windfinder niet op storm gerekend. Halverwege de eerste manche kwam er een grote grijze wolk met harde regen en een stevige 8bft! Het materiaal heeft zwaar afgezien waardoor Magali en Tanguy vroeger zijn moeten terugkeren met schade. Tanguy had problemen met de neerhouder, Magali met haar mast. Waar we een heleboel hebben aan moeten klussen. Elien en ik hebben gelukkig wel wat voordeel kunnen halen uit deze pittige omstandigheden. Zo had ik twee mooie starten en kwam ik telkens in de top-5 aan de bovenboei. Dit was een unieke ervaring om tussen Deense toppers te kunnen varen. Elien kapseisde tijdens de storm maar wist nog te overleven en kon uiteindelijk nog een 35ste plaats bemachtigen.  In mijn opinie was er maar één te volgen tactiek: ‘‘Hangen! Harder hangen! Blijven hangen!’ en natuurlijk te overleven.  Wat niet altijd even simpel was.

Gemengde gevoelens dus in het kamp van de Belgen. Gelukkig blijven er nog veel kansen over om ons te bewijzen de komende week. Nu is het belangrijk goed te recupereren om in vorm te zijn voor de volgende dagen en nog eens alles uit de kast te kunnen halen!

Resultaten van vandaag:

  Manche 1 Manche 2 Manche 3 Manche 4 Totale uitslag
Joachim (23) 13 7 6 18
Elien 36 (40) 35 33 74
Magali 43 36 39 (DNC) 84
Tanguy 35 38 (DNC) DNC 89

Joachim-Bel9

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

31 07 2013
europeclassbelgium

Dankjewel Joachim voor je verslag na zo’n zware zeildag!
En heel veel succes en zeilplezier aan gans het Belgische team!
Wij supporteren!
Laura

1 08 2013
Robbe

Joachim, Blijf shinen matjj! Andere Belgen ook veel succes uiteraard!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s




%d bloggers liken dit: