50 jaar Europe: feesteditie Aloïs Roland Trophy

27 08 2013

50 years europe belgium 2013Waar anders dan tijdens de Aloïs Roland Trophy kunnen we het best het 50-jarig bestaan van de Europe Class Belgium vieren?

De editie 2013 van de Trophy kreeg dan ook een speciaal cachet.  Met de steun van de Fédération Francophone du Yachting Belge werd een drink georganiseerd op zaterdagavond in aanwezigheid van de voorzitters van het KBYV, FFYB en VYF en onder de hoge bescherming van Graaf Jacques Rogge.

Heel wat sympathisanten uit die eerste (en latere)  jaren van de Europe kwamen naar Plate Taille om elkaar opnieuw te kunnen ontmoeten. De eerste voorzitter van de klasse, François de Harlez, kon dan ook op de nodige bijval rekenen tijdens zijn feestspeech.

« (C’était une ) belle soirée de retrouvailles, celle-ci m’a permis de revoir des amis d’il y a près de 35 ans.  Nous avons passé une excellente soirée et espérons avoir l’occasion d’en revivre d’autres. »  (Pascal Riquette ancien Europiste 1976-1983 et ancien président de l’ASBEL.

De organisatoren van de Trophy hadden ook voor een spectaculaire stunt gezorgd: tijdens een tombola werd een originele, nieuw gebouwde houten romp verloot, de voorbije winter geduldig geconstrueerd door de meesterhand van Guiseppe Cristalli,  de medewerker van Aloïs Roland, Met dank aan de hoofdsponsor Vulsteke bedrijfsgebouwen.  Ook de tweede prijs mocht er zijn: een mooi televisiescherm, aangeboden door Geert Derick.  De gelukkige winnaars waren respectievelijk de familie De Laet en Jacques Brodelet!

Alois Roland 2013 (236)Op de foto : organisator Thierry de Blieck (links), sponsor Vulsteke bedrijfsgebouwen, Guiseppe Cristalli (tweede rechts) en eerste voorzitter François de Harlez (rechts)

De Duitse Europe klasse overhandigde de Belgische klasse een mooi aandenken: een grote fotocollage met evenveel actiesfoto’s van Europezeilers, als er dagen in het jaar zijn .  Herzlichen dank !

Alois Roland 2013 (215)Alois Roland 2013 (216)

 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: