Maubuisson na 2 wedstrijddagen en 4 reeksen: Jasper op 1 en Stijn op 3 … !!

1 11 2013

Vandaag werden in Maubuisson drie reeksen gevaren.  We noteerden de ganse dag een goede 2 BF, toch iets minder dan verwacht.  Grijze bewolking , bij momenten druilerige regen …

Opnieuw niet gemakkelijk varen.  Je moest volgens de coach “de juiste dingen doen”.  We geloven hem volledig …

Veel algemene terugroepen en vervolgens zwarte vlag …

Beste zeilers van de dag waren ongetwijfeld Jasper, Stijn en Andries !  Pech voor Jasper nochtans  in de eerste reeks van de dag: OCS …  Ook Stijn foeterde: hij verknoeide (volgens zijn eigen woorden) zijn derde reeks, waarin hij op kop lag, maar in het tweede kruisrak afzakte naar een uiteindelijk 7de finishplaats.

Dit kon beiden echter niet beletten om na de aftrek in het voorlopig klassement aan top te staan: Jasper één (1), en Stijn drie (3) 🙂 🙂 !!! (Voor wie het ontgaan was: op 105 deelnemers 🙂  )

Ook Andries heeft overigens een mooie dag gehad: tweemaal een derde en een zesde plaats,  waarmee hij zijn broertje ditmaal het nakijken gaf, en zich zeer mooi in de toptien nestelde.

Joachim verwachte wat meer wind en had zijn zeil gewisseld en geopteerd voor een andere maststand.  Geen goede keuze, waardoor hij scherpte en snelheid tekort schoot en in het klassement naar beneden tuimelde.  Tanguy kon zijn schitterende vorm van gisteren niet behouden en finishte telkens in de middenmoot, rond de 20ste stek, op zich helemaal niet slecht natuurlijk.  Robbe zeilde behoorlijk.  Hij nam wat meer risico’s aan de start, wat niet altijd even succesvol was. Gorik van zijn kant was helemaal niet tevreden over zijn prestaties. Misschien was hij onder de indruk van het feit dat hij vandaag een jaartje ouder werd 🙂 🙂 !??

Een mooie dag toch voor onze aanwezige  overstappers (Mathilde, Reinout en Matisse), die duidelijk vorderingen maakten  en hun boot beter leerden kennen.  Matisse had een vervelende ervaring met een Franse zeiler die hem bij zwarte vlag één minuut voor de start over de lijn loefde.  Voor niets nodig.  Matisse oordeelde dat hij daardoor sowieso een BFD diskwalificatie opgelopen had en trok zich terug uit de reeks (opmerking van de coach: toch varen zoalng de BFD-straf niet getoond wordt! De lijnoverschrijding is misschien niet opgemerkt, of denkbeeldig omdat de vloot in een omgekeerde lus achter de lijn ligt te wachten.  En elke reeks die uitgevaren wordt levert extra ervaring op …).

Vanavond hebben alle Belgen afgesproken om samen een stukje te gaan eten in “Les Cochons’ (de naam belooft!).  Vroeg naar Franse normen: rond 19 u, want iedereen wil op tijd zijn bed in om morgen opnieuw er voluit voor te gaan (afspraak voor opwarming en briefing is voorzien ’s morgens om 8.30 u , start om 10 u).

Net zoals gisteren hopen we dat onze Belgen kunnen standhouden. En net zoals gisteren geloven we erin 🙂 🙂  !

Volledig uitslag (binnenkort) hier

groetjes uit "Les cochons" :)

groetjes uit “Les cochons” 🙂

Advertenties

Acties

Informatie

2 responses

1 11 2013
laura picard

Leuke ‘reportage’, knor, …
Proficiat met de mooie resultaten en … morgen nog eens alles geven hé – wij supporteren!!!!
Veel succes en zeilplezier aan het ganse Belgische team!!!

Laura

2 11 2013
Christine & Johan

Super prestatie van de Belgen die tonen dat ze er wel zijn ! Proficiat ! Maak er iets leuks en veel ervaring van !
En Joachim, zoals we zeiden: altijd positief blijven denken !
Succes aan iedereen ! Wij supporten ook !

Christine & Johan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: