Na tumultueuze dag Stijn winnaar Prix D Armistice in Maubuisson!

2 11 2013
Niet Bourgogne, noch Aquitaine maar ons landje op het hoogste schavot ! Met dank aan Stijn :) !

Niet Bourgogne, noch Aquitaine maar ons landje op het hoogste schavot ! Met dank aan Stijn 🙂 !

Vandaag, laatste dag van de prix d Armistice in Maubuisson werden drie reeksen gevaren. Niet zoveel wind in het begin, maar aanwakkerend na de eerste reeks. Tumultueuze eerste start voor een aantal Belgen! Het comité wijzigde de volgorde van de eerste vloot en liet de Europes eerst starten, voor de Finn klasse, in tegenstelling tot de vorige dagen. Een aantal Belgen, waaronder Jasper, waren nog volop met speedtesten bezig en daardoor net iets te laat aan de startlijn. Erger, een aantal Fransen die telaat waren voor de start sloten aan achteraan de vloot en lieten zich als gefinisht noteren. Niet echt het meest sportieve en aanleiding van een protest van Jasper, die er voor zorgde dat de geïdentificeerde zeilers zich alsnog terugtrokken uit de race. Jasper verloor door dit akkefietje  echter zijn leiderspositie, want hij had reeds een OCS opgelopen en kon dus die mindere race niet aftrekken van zijn totaalklassement.  Balen dus ….

Andries zeilde enkele goede reeksen, zat één reeks geruime tijd op kop maar verloor vlakbij de finish enkele plaatsen door … de Finn vloot die hij moest voorlaten.  Ook een klein beetje balen … Robbe had dan weer materiaalschade aan zijn mastvoet en moest tijdens de eerste reeks reeds opgeven. Ook een beetje b …

Maar er was ook heel heel goed nieuws te melden. Joachim bijvoorbeeld zeilde een zeer mooie eerste en vijfde plaats. Jasper zeilde zijn tweede en derde reeks toch opnieuw een één en twee, kwestie van de puntjes op de i te zetten na zijn eerste baalrace. Maar de hoofdvogel was voor Stijn! Één -twee- één en zo … overall winnaar!! 🙂 🙂 Schitterend resultaat dus !

Uiteindelijk eindigden nog twee Belgen in de toptien: Andries op een 7de plaats en Jasper op een 8ste !

Mooi gedaan van onze Belgen, zouden we zo zeggen … Hebben we gelijk, of hebben we gelijk 😉 ?.

Advertenties

Acties

Informatie

One response

3 11 2013
Anne & Dirk

Proficiat Stijn … En Jasper, je bent nog steeds onze kampioen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: