Gedaan met de winterslaap !

2 02 2014

Kopie van IMG_2598

Op zondag 2 februari werd het nieuwe zeilseizoen ingezet met de eerste wintertraining.   16 jongeren zakten af naar Gent.  (Heel wat van onze hogeschoolstudenten konden er niet bij zijn; de meesten bevonden zich immers “in hogere sferen”, op een of andere bergtop, voor een -mogen we hopen- welverdiende skivakantie na de examenperiode in januari).

Plaats van afspraak was het fitness centrum “Health City” aan de Zuiderlaan vlak naast de watersportbaan.  Op het programma stond een toelichting op de trainingsschema’s voor conditie, kracht en lenigheid.  Deze schema’s werden door de Fysical Coach van de VYF, Wim Henderickx, opgemaakt.    Tijdens de training kregen de jongeren een degelijke uitleg over het waarom en het hoe van de voorgestelde oefeningen. Met als boodschap “The more you give, the more you get back” 🙂  De trainingsschema’s  worden onze jongeren op het internet ter beschikking gesteld (via een toegang tot een “Google drive”-map).

Volgende zondag starten dan de eerste trainingen op het water.  Plaats van afspraak is de Spuikom van Oostende.  En het ziet er niet naar uit dat de plas dichtgevroren zal zijn, zoals in voorgaande jaren wel het geval was.

Gedaan dus met de winterslaap , en beginnen dromen maar van een superwarme zomer en een tof zeilseizoen 🙂 🙂 !!

Kopie van IMG_2600

 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: