Eerste wedstrijd op het Galgenweel

24 02 2014

De eerste nationale wedstrijd van 2014 werd dit jaar georganiseerd door de RYCB. Zoals steeds bij de start van het seizoen vreesden ze een lage opkomst van een 25 tal boten. De verassing was des te groter daar er naast de 12 Cadetten, een pak snipes, één 420 en 23 europes aan de start kwamen.

Het was dan ook de ideale zeildag: Zon en voldoende wind en een prima organisatie! Naast de vaste klanten, waren ook 3 masters (Marc, si tu veux défendre ton titre, reveille-toi) en een pak runners-up aanwezig.

IMG_2581

Bij het begin van het seizoen moet iedereen de automatismen terugvinden. Zoals Mauro die stevig aan de leiding lag en dan finishte, maar duidelijk niet in de wedstrijdbepalingen gelezen had, dat het een dubbel parcours was. Pieter maakte hier als slimme vos handig gebruik van om de eerste reeks binnen te halen.

IMG_2612

De drie volgende reeksen werden gedomineerd door Joachim, maar hij moest toch steeds aandachtig zijn voor een groep van een vijftal achtervolgers die hem beurtelings op de hielen zaten.

IMG_2604

Maité startte niet bijster goed, maar kwam steeds terug en werd eerste meisje. In de tweede groep  werd ook geknokt voor elke plaats. En was er aan elke boei spektakel te zien.

IMG_2577b

Liesbeth zat ook nog met haar gedachten aan het wintersporten, in haar geval zwemmen en wou absoluut haar conditie onderhouden.

IMG_2621

Op het einde van de dag kregen we alle zeilers van de organisatie een warme muts om de rest van de winter door te komen.Hieronder de europe zeilers, met de op de 1ste plaats Joachim, 2de Mauro en 3de Pieter.

IMG_2632

Advertenties

Acties

Informatie

One response

25 02 2014
DB-SailingTeam

Reblogged this on DB-SailingTeam's Blog.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: