Day 2: Mattijs knokt zich in toptien

13 04 2014

IMG_3332
Tijdens de tweede wedstrijddag van de Torbole Meeting kwam, na wat wachten, de verhoopte wind in de namiddag opnieuw opzetten.
De boeienlegger vaarde uit toen het nog windstil was, maar wie opmerkzaam was zag op het meer in het Zuiden de eerste rimpelingen. En inderdaad, na nog een kwartiertje kwam de wind ook in de wedstrijdzone opzetten. Het startschip vaarde uit, de uitstelvlag werd gestreken. Gedaan met voetballen, ieder trok snel zijn zeilkleren aan en begon zijn boot op te tuigen.
De windkracht schommelde de rest van de namiddag tussen een 2 en 4 BF. Korte golfslag. Over het algemeen sluierbewolking met enkele zonnige opklaringen. Een iets stabielere wind dan tijdens de eerste wedstrijddag. Het parcours werd aan de zijde van de zeilclub gelegd. We bleven veraf van de beruchte “muur”, een hoge bergwand aan de overzijde van de jachtclub, die veel impact heeft op de windrichting in die zone van het meer.

Bij zwarte vlag lag er heel wat volk in een "banaan" achter de startlijn.  Wie het door had, kon meters winnen door op de lijn te starten ...

Bij zwarte vlag lag er heel wat volk in een “banaan” achter de startlijn. Wie het door had, kon meters winnen door wél mooi op de lijn te starten …

Er werden drie reeksen gevaren. Een eerste start werd gegeven met de India-vlag, maar resulteerde in een algemene terugroep . Alle andere starten werden onmiddellijk met zwarte vlag gevaren. Eén slachtoffer onder de Belgen: Jasper Simoens zeilde zijn eerste reeks op een zeer mooie plaats uit, maar bleek BFD (gediskwalificeerd omwille van een te vroege start).
Na die eerste reeks was min of meer duidelijk welke tactiek je moest gebruiken: na de start over bakboord zo ver mogelijk doorzeilen naar de wal, en net vooraleer de wind daar verzwakte overstag gaan voor een slag terug naar het midden van het meer. Op shiften zeilen was minder belangrijk dan tijdens de eerste wedstrijddag. Bootsnelheid en hoogte aan de wind des te meer. En werken, werken, werken …

Magali kijkt naar wat Andries doet: niet naar de wal varen. Ze volgt hem niet, en gelijk had ze: het werd de slechtste reeks van Andries ...

Magali kijkt naar wat Andries doet: niet naar de wal varen. Ze volgt hem niet, en gelijk had ze: het werd de slechtste reeks van Andries …

Aan de top van het klassement wordt het zeer spannend. Op Sylvain Notonier (FR) en Lars Johan Brodtkorb (FR) staat gewoon geen maat: ze gaan beiden zeer hard en finishen telkens, elk in hun eigen vloot, met ruime voorsprong op hun achtervolgers. Resultaat : een ex-aequo stand met een identiek resultaat over de 5 reeksen : 1/1/1/1/2. Morgen wordt beslissend !
De meeste Belgen presteerden iets minder goed dan de vorige dag. Joachim D’Hondt finishte de eerste reeks van de dag nog op een mooie 4de plaats, zijn twee volgende reeksen waren minder sterk (19de en 18de plaats). Hij moet in het voorlopig eindklassement (na verrekening van een “aftrekreeks”) genoegen nemen met een 15de plaats: -8. Ook Jasper Simoens moest behoorlijk wat plaatsen gewonnen geven . Na zijn BFD zeilde hij nochtans nog vrij constant met een 13de en 7de plaats, maar na verrekening van de aftrekrace bleek hij op de 19de plaats te staan: -9.
In dezelfde vloot zeilde ook Mattijs Van Hooreweghe. Hij zette een zeer goed resultaat neer : 6/4/2. In het voorlopig eindklassement klimt hij naar een 7de plaats, weliswaar met zeer weinig puntenverschil op een groepje achtervolgers. Morgen kan het nog alle kanten uit.

Matisse houdt zijn twee tegenstrevers achter hem ... :)

Matisse houdt zijn twee tegenstrevers achter hem … 🙂

Nicolas D’Hondt en Stijn Van Hoye lieten eveneens enkele reeksen met top-tien plaatsen optekenen. Hard gewerkt ! Andries Pauwels, Robbe Van Hoye en Robbert Lerno hielden stand in de eerste helft van de vloot met reeksen tussen de 20ste en 30ste plaats.

Volledige uitslag is nu gepubliceerd op de website.  Klik hier !

Robbert lagt uit hoe hij gezeild heeft ... :)

Robbert legt uit hoe hij gezeild heeft … 🙂

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: