Torbole : schitterende laatste wedstrijddag, waarbij onze Belgen meer dan stand houden !

14 04 2014
Op weg voor een laatste wedstrijddag met schitterende condities :) :)

Op weg voor een laatste wedstrijddag met schitterende condities 🙂 🙂

Vandaag werd de derde wedstrijddag van de Torbole Europe Meeting gevaren.  Er was zon voorspeld, en die stond er inderdaad vanaf de late voormiddag. Zon + Gardameer = thermiekwind van minstens 4 BF.  Deze formule blijkt nog steeds te werken.  Na een halfuurtje uitstel werden de zeilers het water opgestuurd voor drie reeksen met een inderdaad aanwakkerende wind, die in de vlagen tot in de 5 BF ging.

Er stond bij heel wat zeilers één en ander op het spel.  De koplopers van het klassement bijvoorbeeld  stonden ex-aequo na de eerste twee wedstrijddagen, en dit bleef zo: ze zeilden beiden een 1/1/1 … ! In het eindklassement trok de Noor  Lars Johan Brodtkorb aan het langste eind.  Sylvain Notonier moest met hetzelfde aantal punten genoegen nemen met de tweede plaats.

Maar onze Belgen deden het ook goed, elk op hun eigen niveau.  Aan de top van het klassement hield Mattijs Van Hooreweghe heel goed stand.  Hij startte de laatste wedstrijddag met een vijftal zeilers met weinig puntenverschil achter hem in het klassement, maar maakte de job zeer goed af met een 2/9/2.  Hij behield zo zijn 7de plaats in het totaalklassement.  Niet slecht in deze vloot! Zijn recept ? “Agressief starten en hard, hard werken!  Een vierde reeks zou er vandaag overigens teveel aan geweest zijn.  Maar de tactiek viel mee, die was dezelfde als de vorige dagen.” Zijn 9de plaats in de derde reeks vandaag was overigens balen, want aan de eerste boei lag hij nog vierde …    Maar ook Jasper Simoens zeilde zeer goed : 6/2/4 en 12de in het eindklassement! Joachim D’Hondt moest niet onderdoen, maar verknalde dan weer zijn laatste reeks met een te vroege start onder “black flag” (8/4/bfd en 16de als eindresultaat).

Maar ook onze andere zeilers mogen tevreden zijn over hun resultaat.  Voor heel wat onder hen was het de “eerste keer” in Europe op groot water en/of in een grotere vloot van niveau.

De samenwerking met de twee jonge Deense coaches, Trine Brentzen en Jacob Cholewa, bleek ook zeer goed meegevallen te zijn.  Deze twee Denen weten immers wat zeilen is! Tussen de wedstrijden in en tijdens (de)briefings kregen onze zeilers heel wat praktische tips, en dat werd gewaardeerd!

Vanavond gaan onze zeilers samen met heel wat zeilers van verschillende nationaliteiten een “hapje eten”.  Morgen start de training pas in de namiddag, nu wat tijd voor ontspanning  … 🙂  !

(Volledige uitslag : klik hier !)

Laatste debriefing: mooi resultaat voor de Belgen en leuke samenwerking met de Deense coaches

Laatste debriefing: mooi resultaat voor de Belgen en leuke samenwerking met de Deense coaches

 

 

Advertenties

Acties

Informatie

One response

14 04 2014
Elien Van Hooreweghe

Heel mooie resultaten van iedereen!
De Belgen hebben dat zeer goed gedaan.
Geniet van het avondje met de zeilers en succes op de training iedereen 🙂
Groetjes uit het belgenland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: