België in halve finale Nations Cup

18 07 2014

Na de Open Week is het vandaag twee dagen meting voor het WK. Daar de meting niet altijd een boeiende bedoening is wordt dan ook de Nations Cup gevaren. Een Team Race met 4 deelnemers per land. Zoals Wilmots steeds zegt: “De bank maakt het verschil”. Daarom waren er vijf deelnemers voor België. Jasper en Robbe zouden op het laatste ogenblik beslissen wie er ging meedoen in functie van de wind. Uiteindelijk bestond het team uit Stijn, Mattijs, Joachim en Jasper.

IMG_2859

Het eerste team dat we ontmoeten had duidelijk het spel niet goed door en de eerste drie belgen waren voorop voor ze het door hadden. Achteraan hadden de Franse zeilers alle moeite met Stijn. Daarna wel verloren tegen Spanje, opnieuw gewonnen tegen Duitsland. De laatste wedstrijd tegen Denemarken met onder andere Anna Livberg was dus beslissend. Geen probleem: de adrenaline was er in overvloed en door winst zitten we in de halve finale.  Opnieuw tegen Spanje.

IMG_2860 IMG_2857
Ondertussen was er een hevig onweer aangekondigd en kwamen de zeilers aan wal. Uiteindelijk werd niet meer gevaren. Eerst werd er aan gedacht om morgen verder te doen, maar uiteindelijk niet.

IMG_2858
De officials pluizen ondertussen het reglement uit om de te zien wie uiteindelijke derde is. Spanje dat van België won of België dat 3 keer won tegenover Spanje slecht 2 keer.

Prijsuitreiking is uitgesteld tot dinsdag tijdens het Sailors Dinner.

 

 

 

Advertenties

Acties

Informatie

One response

18 07 2014
laura picard

felicitaties aan gans het Belgische “nations cup team” !!! goed gedaan jongens!!!! en nu op naar een succesvol WK met fun en goede resultaten… 🙂 wij supporteren vanuit een (voorlopig) tropisch Belgie!

bart en laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: