Goede start voor Belgen op WK

20 07 2014
Onze drie deelnemers aan het WK bij de mannen: Mattijs, Jasper en Stijn (foto = prijsuitreiking NP week 2013)

Onze drie deelnemers aan het WK bij de mannen: Mattijs, Jasper en Stijn (foto = prijsuitreiking NP week 2013)

 

Na de Open Week en de Nations Cup is het WK van start gegaan. Vier Belgen nemen deel: bij de mannen Mattijs Van Hooreweghe, Jasper Simoens en Stijn Van Hoye.  Bij de dames Liesbeth Goethals.

Gisteren passeerden ze zonder onoverkomelijke problemen de meting.  Stijn en Liesbeth dienden een “full measurement” van respectievelijk een zwaard en roer aan te vragen, omdat de meetpapieren niet helemaal OK bleken, maar beide onderdelen voldeden mooi aan de normen.  Mattijs zag zich verplicht zijn boot te laten herstellen: tijdens de Nations Cup had een Spanjaard een gat er in gevaren (wat de Spanjaard op het water onmiddellijk een “penalty” opleverde; de jury volgt bij een teamrace immers de zeilers van zeer nabij en oordeelt bij fouten onmiddellijk).  Winner-bouwer Paul Depoorter is echter met zijn materiaal aanwezig en kon de herstelling uitvoeren. Het kostte Mattijs wel een broodnodige trainingsdag.

Vandaag dus de eerste wedstrijddag.  Kalm begonnen om 13 u, maar heftig geëindigd door de invloed van een aantal overtrekkende regenfronten.  Drie reeksen werden gevaren (het comité verwacht een windstille dag en neemt wat voorsprong op het schema), met een wind die snel toenam tot een stevige 5 BF.  En elke reeks duurde een vol uur.  De zeilers waren pas rond 18 u terug van zee. En bekaf dus na afloop.

Er wordt in één vloot gevaren.  Bij de mannen verschijnen er bijgevolg een 75-tal aan de startlijn.  Een slechte start betekent dan ook meestal “over en out” of toch snel veel puntenverlies.

Maar Stijn en Jasper zetten een meer dan behoorlijk resultaat neer : resp. 16/40/13 en 30/24/12 ! Stijn nestelt zich in het voorlopig klassement op een 19de plaats, Jasper op een 15de ! Beiden hebben ook al een zware aftrekrace: als ze hun goede vorm kunnen blijven behouden, kunnen ze nog stijgen in het klassement.  Mattijs had aanpassingsproblemen en was helemaal niet tevreden over zijn prestatie.  Hij bevindt zich in het totaalklassement op een 37ste stek.

Liesbeth Goethals had materiaalproblemen (neerhouder stuk), maar kon de reeksen uitvaren.

Morgen start om 14 u !

Volledige voorlopige uitslag vind je van zodra ze gepubliceerd wordt :  hier.

 

Advertenties

Acties

Informatie

One response

20 07 2014
laura picard

beste Liesbeth, Jasper Stijn en Mattijs, vanavond even ontspannen en uitrusten en morgen weer alles geven!
wij duimen alvast voor een succesvolle en leuke zeildag voor ons Belgisch team op onze nationale feestdag morgen….

sportieve groeten!
Laura

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: