Geslaagd weekendje Heusden !

22 09 2014

IMG_1925

Tijdens het weekend van 20/21 september kon je in Heusden niet naast de Europes kijken.

 

De klasse was er te gast bij op één van de basissen van de RBSC: het Damslootmeer”.

Maar je mag ook zeggen dat we “bij Teun” aan het zeilen waren.  Teun van de Voorde is immers de gedreven “basis”verantwoordelijke, die er in geslaagd is op en rond het Damslootmeer opnieuw een mooie, toffe én sportieve  club werking uit te bouwen.  Een werking waar alvast de jeugd centraal staat !

Zaterdag werd er het “VYF Europe circuit” georganiseerd.

Samen met de VYF en Van Laer Sailing organiseert de Europe klasse twee kennismakingsdagen in Europe. De eerste vond vorige zaterdag dus plaats in Heusden. Van Laer Sailing stelde enkele boten ter beschikking.  Coach Bart Decoutere bracht samen met Ruben Van Gelder de geïnteresseerden het ABC van het Europe zeilen bij.  11 deelnemers tekenden present. Alhoewel de wind het een beetje liet afweten, werd het toch een leuke en interessante dag voor de aanwezige jongeren.  In de loop van de namiddag wakkerde de wind toch nog aan tot een leuke 2 BF, ideaal om met de Europe een eerste keer kennis te maken.

Een tweede kennismakingsdag is gepland op de Spuikom in Oostende op 18 oktober. Interesse ? Schrijf je in via deze link !

Zondag stond er dan weer een nationale wedstrijd op het programma in Heusden.  Het weer zag er wel wat anders uit : de wind was stevig aangewakkerd. Een mooie groep van 18 zeilers verscheen aan de startlijn voor een super leuke wedstrijd van 5 reeksen.

Heusden is weliswaar een “kleine plas”, maar dat verhoogt net én het competitiegehalte én het fun-element.  Goed starten is met 18 deelnemers immers ook op een kleine plas geen evidentie.   De reeksen duren niet te lang.  En gewonnen ben je nooit: aan de boeien kun je de ganse wedstrijd heel wat concurrenten opnieuw tegenkomen.  Ook geen tijdsverlies tussen in/uit het water gaan en de wedstrijd: je bent in een wip op het parcours of terug aan het clubhuis. De meestal wat vlagerige en shifterige wind moet je er wel bijnemen, maar ook dat is een uitdaging ! Het fysieke speelt ook iets minder een rol dan op de grote watervlakken: alle zeilers kunnen dus winnen! En leuk voor de toeschouwers: de wedstrijd kan gemakkelijk vanaf het gezellige clubterras gevolgd worden. Dat is wat anders dan bij een wedstrijd op zee …

Mathilde nipt rond de boei; Jari kijkt toe ...

Mathilde nipt rond de boei; Jari kijkt toe …

Joachim D’hondt haalde de eindoverwinning binnen, maar kreeg stevig weerwerk, niet in het minst van Jari de Craecker, die met 1 punt verschil beslag legde op de tweede plaats.  Mathilde Orbie werd knap derde. Ze won de vierde reeks en eindigde een reeks als 2de en 3de. In de tweede reeks was ze echter te vroeg gestart, OCS, wat haar aftrekreeks werd. Volledige uitslag vind je hier (klik in de kalender op “uitslagen”) .

Het podium van links naar rechts : Jari, Joachim en Mathilde

Het podium van links naar rechts : Jari, Joachim en Mathilde

 

 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: