Roompot: geen makkie voor zeilers en comité …, maar toch een leuk weekend !

5 10 2014

IMG_4913

Tijdens het laatste weekend van september werd ook de laatste wedstrijd van de “United 4” gezeild.  Plaats van afspraak was ditmaal niet op het IJselmeer, maar iets dichter bij ons Belgenlandje op de Oosterschelde in Roompot.

19 Europes waren van de partij, al bij al een mooie opkomst.

IMG_4958

Roompot is geen evidente zeillocatie. De “sailing area” ligt vlakbij de stormvloedkering, in een zone met stevige stroming.  Heb je wat weinig wind, dan kun je al snel niet tegen die stroming op.

(Meer info over de bouw van deze stormvloedkering ? Klik hier!)

En dat weekend van september was het weer zover : voorspellingen van max. 2 BF … Het comité probeerde vooral in de uren waarop de stroming het zwakst was, een wedstrijd te starten.  Zaterdag was dat alvast vergeefse moeite.  De ganse vloot boten werd weliswaar het water opgestuurd, maar moest zich al snel aan de voor anker liggende begeleidende ribs vastmaken. Geen mogelijkheid, ondanks enkele uren wachten, om een wedstrijd te starten.

Wachten op wat meer wind ...

Wachten op wat meer wind …

Zondag beter dan maar: er werd alvast wat meer wind voorspeld.  Het comité lukte het inderdaad om twee reeksen gestart te krijgen.  Zij het bij de Laser telkens pas na 2 algemene terugroepen en zwarte vlaggen … Voor Europe, die na Laser startte, was het dus een beetje wachten.

De omstandigheden waren alvast een kolfje naar de hand van zeilers die én de stroming goed konden lezen én hun boot op snelheid kregen én tactisch goed zeilden. Jari De Craecker liet de ervaren zeilers uit de klasse mooi achter zich en won de wedstrijd met een overtuigende 1ste en 2de plaats.  Maïté Colombie eindigde tweede, Jasper Simoens derde. Mathilde Orbie bevestigde haar goede doen in zulke weersomstandigheden en nestelde zich, net als in de laatste nationale wedstrijd in Heusden, vooraan in het klassement : ze veroverde net geen podiumplaats (ex aequo punten met Jasper, die echter de tweede reeks gewonnen had). Kik hier voor de volledige uitslag van Roompot.

het Europe podium in roompot, van links naar rechts : jasper (3de), Jari (1ste), Maïté (2de)

het Europe podium in Roompot, van links naar rechts : jasper (3de), Jari (1ste), Maïté (2de)

Het eindresultaat over alle United 4 wedstrijden van het afgelopen jaar vind je hier.

Overall winnaars : Joachim (1set) en Jari (3de)

Overall winnaars : Joachim (1ste) en Jari (3de)

Onze zeilers lieten de moeilijke zeilomstandigheden echter niet aan hun hart komen en maakten er zowel op het water als op het land een tof “cool” weekend van (geholpen door een stralend zonnetje, dat wél van de partij was …).

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: