SinteMettebeker in Hombeek

18 11 2014

De Sintemettebeker in Hombeek is traditioneel de afsluiter van het zeilseizoen in België. Alles klassen zijn uitgenodigd. Een vijftigtal zeilers uit 11 verschillende klassen verschenen aan de start. De Europe was met 10 boten de grootste klasse en kreeg een aparte start. Daarnaast was er ook een grote opkomst van Lasers. Ook drie Spirous waren present.

Onze Limburgse vrienden waren ook te gast en in Kelchteren hebben ze duidelijk en mooi motto.

IMG_4000

Wat onmiddellijk Sabine en Katje aan het werk zette om te beginnen brainstormen over een nieuwe outfit voor onze zeilers.

IMG_4045

Behalve Naomi waren nog twee nieuwe zeilsters aanwezig.

IMG_4042

Jacoba en Fanny.

IMG_4029

Terwijl de mama’s op het strand zagen dat het goed was, was het verder op het water een drukte van jewelste met zoveel verschillende boten aan de boei

IMG_3990

IMG_3992 IMG_3995 IMG_3997
Maar de Europes stonden zeker hun mannetje. Of moeten we zeggen vrouwtje, want onder andere Katje en Magali deden het zeker niet slecht.IMG_3975

IMG_4010

IMG_3972

IMG_4018

Alhoewel Fanny als een overwinner van de Route du Jenever terugkwam, waren de ereplaatsen toch voor de jongens. Een moeilijke bevalling van de resultatenberekening die moest rekening houden met handicaps etc. zorgde ervoor dat iedereen moest wachten, maar de ambiance was perfect.

IMG_4002

Met de uitslag van de Europes liep het ook nog wat verkeerd, maar we hebben snel met de zeilers aan de bar alles met de hand herrekend en de bekers gewisseld. Iedereen Happy, behalve Voorzitter Mon. Maar we hebben hem gerustgesteld dat voor ons alles in orde was en dat we er vertrouwen in hadden dat de definitieve resultaten later zouden kloppen met de onze. Wat ook zo bleek.

IMG_4048

Het podium

  1. Jari die alle reeksen won
  2. Niet onverdienstelijk Jelle
  3. Coming man: Corto

 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: