Sterke eerste dag voor onze Belgen in Torbole !

28 03 2015
Op weg voor een laatste wedstrijddag met schitterende condities :) :)

Foto: 2014 (Andries BEL 890 en Mattijs Bel 960)

 

Dit weekend, van zaterdag tot maandag, wordt op het Garda meer in Torbole de 17de “Europa Torbole Meeting” gevaren, één van de mooiste wedstrijden op de internationale kalender met elk jaar een sterk deelnemersveld. Dit jaar is het niet anders. 118 boten ingeschreven (107 aan de start) uit 12 landen. Heel wat toppers zijn aanwezig: de Noor Lars Brodkrob (huidig Wereld- en Europees Kampioen), de Deense Anne Livbjerg (huidig Wereldkampioene), de Duitser Sverre Reinke (Duits Kampioen), de Deen Johnsen Sorensen en de Franse Sylvain Notonier (ex-kampioenen).

Ook twee Belgen verschijnen aan de start: Pieter Van Laer en Mattijs Van Hooreweghe.

Dat zijn  wel wat minder Belgen dan vorige jaren.  En daar hebben de schoolvakanties natuurlijk iets mee te maken! De Torbole Meeting wordt elk jaar het weekend voor Pasen gevaren en geldt bij de Belgen al enkele jaren als selectiewedstrijd voor YEC en WK. Er wordt tevens een internationale training georganiseerd de week na deze wedstrijd, en dat is mooi meegenomen. Maar sommige jaren valt dit wedstrijdweekend buiten de schoolvakantie, zoals nu het geval is. En dan ligt het natuurlijk moeilijk om deze wedstrijd als selectie op te nemen … Spijtig …

Slechts twee Belgen dus.  De eerste wedstrijddag was, zoals dikwijls in Torbole, behoorlijk hevig. Windfinder en Windguru voorspelden weliswaar niet veel wind, maar de locals en de kenners weten beter: het zou een zonnige dag worden, een relatief warme dag, en bijgevolg kon gerekend worden op thermiekwind (de massa water –het meer is op sommige plaatsen 400 m diep- is nog zeer koud, de aarde rondom warmt op, reken daar in het Noorden van het Gardameer nog een “trechter”effect bij door de omliggende bergen …: thermiek verzekerd, maar je moet wel soms wat geduld hebben …).

Na wat wachten dus konden drie reeksen gevaren worden, telkens van een goede 50 minuten, in twee vloten.  Wind : rond de 20 knopen gemiddeld … Stevig zeilen dus en typisch Gardaweer …

En de Belgen presteerden goed! Mattijs staat na de eerste dag 10de (8-2-8) en Pieter 20ste (5-18-11). “Niet slecht gezeild”, verklaarde Mattijs na afloop, “maar er zat meer in. Eén start aan de verkeerde zijde, maar goed teruggekomen. Tijdens een andere reeks sterk gehinderd aan de bovenwindse boei ondanks bakboord. Toch Sorensen en Notonier in de tweede reeks mooi achter me gelaten … Morgen gaan we er weer voor … ”.

De volledige uitslag vind je hier.

logo circolo vela torbole

Advertenties

Acties

Informatie

One response

29 03 2015
Anne & Dirk

Wow, goede start van de wedstrijd!
Proficiat aan Mattijs en Pieter en volhouden 🙂
Geniet nog van jullie verblijf daar!
Anne & Dirk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: