Lac d’Orient: licht weer zorgt voor Frans weerwerk (Maar finaal is er champagne pour tout le monde :) )

7 04 2015
Mooi wedstrijdwater, zeker als de zon schijnt :) !

Mooi wedstrijdwater, zeker als de zon schijnt 🙂 !

De laatste wedstrijddag werd eigenlijk geen wind verwacht, maar de voorspellingen evolueerden in positieve zin.  Uiteindelijk stond er samen met een stralende zon ook een lichte bries van een goede 2 tot een stevige 3 BF.

Een leuk windje om alle zeilers aan bod te laten komen, ook de Franse !

Er werden opnieuw 3 reeksen van een klein uur gevaren (het comité was zeer efficiënt). Vooral de Française Severine Blondet, een oudgediende, gaf onze Belgische jongeren stevig weerwerk met een 1ste en 2de plaats.  De derde reeks lag ze in een verloren positie aan de eerste boei en gaf ze er met kapot geschuurde handen de brui aan. Ze brak wel de hegemonie van onze Belgen vooraan in het totaalklassement en werd de eerste van de dames.

Andere zeilers kwamen ook hun neus aan het venster steken en hoe: Jari Decraecker nam de tweede reeks voor zijn rekening en zeilde de andere twee telkens uit op een derde plaats, een meer dan knappe prestatie ! Dat belooft !

Koploper Jasper Simoens had wat last van de zenuwen tijdens de eerste reeks (22ste …) maar herpakte zich tijdens de daaropvolgende (3de en 2de) en kon zo zijn eindzege veilig stellen.  Ook Pieter Van Laer nam een reeks voor zijn rekening en behield zijn podiumplaats.  Andries bleek de meest constante zeiler (met een 2de en 4de plaats), ook wat betreft zijn te scherpe starten: hij liet ook op deze derde wedstrijddag een OCS noteren. In het algemeen klassement behoudt hij een meer dan verdiende 2de plaats.

Al bij al een zeer mooie en spannende wedstrijd, met zwaar, midden en licht weer, representatieve parcours en vlot georganiseerd.

Onze beste Belgen presteerden zeer goed, maar mogen zich toch ook geen illusies maken: het weerwerk van oudgedienden Pieter Van Laer en Severine Blondet toont aan dat er, zeker als de kracht en conditie wat minder een rol spelen, er nog heel wat progressie mogelijk en nodig is. Onze jongere zeilers hebben een zeer goede leerschool gehad, waar ze ongetwijfeld heel wat van opgestoken hebben.  Blijven trainen is de boodschap,  naast: plezier hebben en maken bij het zeilen !

Het podium (vlnr: Sevrine, Pieter, Jasper en Andries)

Het podium (vlnr: Sevrine, Pieter, Jasper en Andries)

Einduitslag : klik hier !

1. Jasper Simoens
2. Andries Pauwels
3. Pieter Van Laer
4. Severine Blondet

Coupe de Champagne Chassenay d'Arce: de enige wedstrijd waar bij de prijsuitreiking ook aan de ouders gedacht werd ;) (iedereen, ook onze jongsten, ontvingen van de sponsor een fles champagne!)

Coupe de Champagne Chassenay d’Arce: de enige wedstrijd waar bij de prijsuitreiking ook aan de ouders gedacht werd 😉 (iedereen, ook onze jongsten, ontving van de sponsor een fles champagne!)


Acties

Information

Plaats een reactie