U4 Medemblik

29 04 2015

Na een lange vermoeiende week training is het dan toch zo ver, de U4 kan beginnen. Ochtendloop wordt gecombineerd met de inschrijvingen. Om 9 staat iedereen klaar op de slipway om samen met die andere honderden boten zo snel mogelijk op het water te gaan. Gemakkelijker gezegd als gedaan met zoveel volk. Maar ook deze opdracht lukt zonder noemenswaardige problemen.

IMG_0355

Op deze eerste dag zijn er 4 reeksen gepland. Beginnend met een lichte wind is Jari de te kloppen man. Dit lukt de eerste 2 reeksen aangezien noch Mathilde in de eerste reeks noch Tanguy in de 2de reeks hem daar van kan afhouden. Wanneer de wind een beetje opkomt komt de ervaring van Tanguy meer tot zijn recht en wint hij de laatste 2 reeksen in steeds mooie gevechten met Matisse. In de achtergrond vechten Fanny, Mathilde, Marie-Julie en Caelan om de 5de plaats. De laatste reeks begaat Jelle een fout waardoor hij zich verplicht ziet uit de wedstrijd te stappen.
Dag 2
Opnieuw vroeg opstaan om met de dapperen onder ons te gaan lopen. 10 minuten te vroeg gaat de D-vlag naar boven en kunnen we launchen. Hoewel sommigen een vroegtijdige launch niet hadden verwacht geraakt iedereen toch tijdig het water op. Marie-Julie ligt aan kop in de reeks wanneer deze plots wordt afgebroken. Dan wordt het wachten op de motorboot die hoewel wat ouder, gelukkig veel leuker is als de andere ondermeer dankzij een waar blaasbellenspektakel waarvoor we Mathilde en Marie-Julie danken.
Na enkele mislukte pogingen lukt het dan toch nog om er een reeks uit krijgen waarin Tanguy zijn leidersplaats bevestigd en Mathilde Jari achter zich houdt. Voor elke plaats wordt zwaar gevochten en iedereen was blij met de vervroegde terugkeer naar een nog lege haven waar we in alle rust konden uit het water gaan voordat de gebruikelijke chaos uitbrak.
IMG_0357
Algemeen is Jari een verdiende winnaar en als coach kan ik enkel fier zijn op mijn 8 “mannekes” die naar mijn mening veel geleerd hebben en allemaal in de top 8 geëindigd zijn.
De volledig uitslag is hier te vinden.

Met sportieve groeten

Nicolas D’Hondt

 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: