YEC Port d’Aro: Trainingsdag 1

1 07 2015
Om 11u afspraak in de club bij de boten. Hoewel het voor sommigen bloed zweet en tranen heeft gekost staan er toch 5 jeugdzeilers (Marie-Julie, Fanny, Reinout, Matisse en Jari) en 1 master (Frederik) klaar om op het water te gaan. Tanguy verwachten we pas binnen 2 dagen en de anderen (Mathilde, Robbert, Andries en Gorik) moeten inchecken en optuigen voor ze ons op het water kunnen vergezellen.

Onder de knallende zon gaan we het water op, de wind ziet er zoals verwacht uit, opkomende thermische wind, vervelende golven die het uiterste van de zeilers eisen. Het is eerst wat wennen na die lange examenperiode maar uiteindelijk begint het steeds beter te gaan. Er blijkt heel onverwachts een stevige stroming te staan waar we ook rekening moeten mee houden. Na enkele speedtesten bieden de Spanjaarden zich aan om samen wedstrijdjes te varen. Uiteraard gaan we de uitdaging aan. Dit viel op het eerste zicht harder tegen dan gedacht maar in de 2de reeks beginnen de Belgen er wat in te komen en varen ze stukken beter.


IMG_3101


Na 2 reeksen valt de wind weg en besluiten we naar binnen te gaan, bij het binnen gaan komen we onze laatkomers tegen die uitvaren om ook een race tegen de Spanjaarden en de ondertussen aanwezige Denen aan te gaan. Ze beginnen met volle moed maar helaas valt de wind opnieuw weg en beslist iedereen om naar binnen te gaan. Helaas want Gorik en Robbert waren ervan overtuigd dat de uiterst linkse positie zijn vruchten had kunnen opleveren.


Wanneer iedereen aan de kant is volgt een korte briefing in de zon en uiteindelijk gaat iedereen naar huis terug. Morgen is het de grote dag voor de Masters en voor de Jeugd is het weer afspraak om 11u om verder te trainen.

Dit was het voor de eerste dag in Port d’Aro.
De volgende dagen krijgen jullie verslag van de verschillende zeilers!

Coach Nicolas

 

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: