Harde omstandigheden op YEC in Platja d’Aro

8 07 2015
Marie Jullie op weg naar de wedstrijd area.  Fun !

Marie Jullie op weg naar de wedstrijd area. Fun !

Drie wedstrijddagen zijn voorbij en slechts vier reeksen konden gevaren worden.

De oorzaak ? (Te) harde wind.  De eerste drie dagen werden onze zeilers tijdens de wedstrijden geconfronteerd met een stevige 4 tot 6 BF (30 knopen in de windvlagen) en opbouwende golven tot 1,5 meter.

De voorspellingen van de meteo-man op de briefings van het wedstrijdcomité onderschatten overigens steevast de werkelijke wind.  Blijkbaar zijn het ook voor de lokale Spanjaarden wat extremere omstandigheden.  De reden is ook hier de hittegolf.  De bovenste luchtlagen zijn zeer warm, de onderste aan de kuststrook veel minder.  Dit temperatuursverschil tussen de luchtlagen aan de kust leverde steevast harde winden op, meer dan voorspeld.

Maar dat neemt niet weg dat het leuk zeilen is, voor wie het aankan.  Mooi watervlak, golven en lekker warme temperaturen. Leuk dus 🙂 !

Onze lichtere en minder ervaren meisjes verzeilden in de tweede helft van het klassement, maar zetten niettemin een degelijk prestatie neer door onder deze omstandigheden alle reeksen uit te varen! Chapeau !

IMG_6240

Heel wat van onze jongens zijn het stevige werk dan weer wel gewoon, maar hadden wat moeite om zich aan te passen na drie trainingsdagen met flauwe winden. Black Flags deden er ook geen goed aan. Na vier reeksen is een aftrek van het slechtste resultaat mogelijk en vooral dankzij een meer dan goede derde wedstrijddag schuiven enkelen naar voor in het klassement. Beste resultaten tot nu toe zijn van Andries (15de op 69 in 4de reeks) en Robbert (14de op 69  in 4de reeks).

De volledige uitslagen vind je hier.

na twee reeksen op de derde wedstrijddag werden de zeilers owv de harde wind naar binnen gestuurd om te wachten of er een volgende kon doorgaan. Uiteindelijk werden de vlaggen "no more races today" gehesen ...

na twee reeksen op de derde wedstrijddag werden de zeilers owv de harde wind naar binnen gestuurd om te wachten of er een volgende kon doorgaan. Uiteindelijk werden de vlaggen “no more races today” gehesen …

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: