Wedstrijdverslag Nieuwpoortweek

9 07 2015

Nieuwpoortweek 1Deze week van 4 tot en met 8 juli werd de Nieuwpoortweek gevaren. Gezien de grote internationale opkomst en de vele bootklassen(420, Europe, RS 500, Laser 4.7, Optimist, ….) is dit een van onze mooiste en belangrijkste wedstrijden op eigen water. Desondanks de afwezigheid van het YEC- team en de afwezigheid van enkele anciens konden we toch nog rekenen op een veld van 11 Europes . Voor de nieuwkomers Caelan, Toon, Melanie en Jelle was deze Nieuwpoortweek ook hun eerste wedstrijd op zee. Voor de coaching op het water konden we rekenen op Bart Decoutere en voor de peptalk/mentale coaching/ontbijt/ middageten/… konden we rekenen op Anneke en Dirk Decoutere.

IMG_1247

De eerste dag was onmiddellijk al een ware vuurdoop voor de debutanten. Een stevige 4-5 Beaufort tezamen met een steile golfslag en een lang aandewindse rak zorgden voor een zware eerste wedstrijddag. Voor Toon eindigde de wedstrijd zelfs al voor hij begon wegens een kapotte joystick. Tijdens de manches Maakte Jelle een sterke indruk met een knappe tweede plaats, vlak voor Maïté.

De tweede dag gingen we op het water in de hoop dat de onweersbuien die zich normaal gezien niet dichter dan Cap-Griz-Nez boven Frankrijk mochten bevinden niet naar Nieuwpoort waaiden. Er werd gelauncht zoals gepland en eenmaal iedereen zich ter hoogte van de startboot bevond brak een onweer los met de daarbij horende extreme regenval. Het wedstrijdcomité besloot dan ook om iedereen terug naar binnen te sturen en later die dag werden verdere manches afgelast.

Onder een stralende zon en een lichte bries werden op maandag 3 reeksen gevaren met minder wind (3 Beaufort). Jelle kon vanaf vandaag niet meer meedoen omdat hij les moest geven in zijn zeilclub maar we kregen wel het gezelschap van Margot en Mauro. De boot op snelheid houden was niet gemakkelijk want desondanks de zwakke tot matige wind waren de golven nog altijd vrij hoog en zeer steil. Van de nieuwkomers liet Melanie tijdens de eerste reeks zien wat ze waard was met een zesde plaats. Ook Toon, die voorlopig nog te licht is, liet zich gelden met een vijfde plaats tijdens de tweede reeks. Vooraan werden alledrie de reeksen gewonnen door Jasper maar die kreeg het daarbij wel knap lastig door Maïté, Mauro en Margot.

NPW vloot

Op dinsdag werd voorspeld dat de wind van niets tot 6 beaufort ging toenemen en dit gebeurde ook. De eerste reeks werd gezeild in licht weer maar over de middag brak de hel los. Wind met pieken tot 30 knopen, wind tegen stroom en de daarbij horende steile golven van een meter maakten de laatste twee manches tot een strijd om recht te blijven en te overleven. Zwaardere zeilers Jasper en Mauro bezetten de eerste twee plaatsen, gevolgd door Maïté die door haar sterk voordewinds rak haar mannetje wist te staan. Liesbeth, Margot en Katje verweerden zich en konden desondanks het zware weer zwempartijen vermijden.

De laatste dag stond er tijdens de vlagen 7 Beaufort. Het wedstijdcomité besloot dan ook om geen nieuwe races meer te organiseren. Vermoeid maar zeer tevreden over een Nieuwpoortweek met veel wind en zon keerden we terug naar huis.

IMG_1379

Einduitslag is hier te vinden:

  1. Jasper Simoens
  2. Maïté Colombie
  3. Mauro Declerck

Jasper – BEL 962

Advertenties

Acties

Informatie

One response

23 02 2016
web page

You shhould take part in a conttest for oone of the highest quality sites on the internet.
I’m going to recommend this blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: