Youth Spring Cup | Scharendijke (NL)

2 04 2017

Op zaterdag en zondag 1 en 2 april 2017 waren 9 Europe zeilers present op de ‘Youth Spring Cup’ te Scharendijke (NL) aan het Grevelingenmeer. Allereerst een pluim voor de uitstekende organisatie van deze mooie wedstrijd door de inrichtende club RYCB. Er waren tevens 16 Cadets aanwezig. Wegens het laag aantal inschrijvingen werd de wedstrijd voor de Lasers en de Snipes reeds op vrijdagavond afgelast.

De zon was van de partij, zeker op zondag, zeer aangenaam voor de aanwezige ouders. Op zaterdag was er zo’n 2-3 BFT, op zondag was er tijdens de voormiddag 1-2 BFT, maar in de namiddag trok hij aan tot 3 BFT.

Kilian en Jan hadden na dag 1 een stevige optie genomen op plaatsen 1 en 2, maar voor de 3de plaats beloofde het de zondag nog spannend te worden. Zowel Frederik (voorlopig 3de op zaterdagavond), Manu, Kiara en Jorre hadden hun oog laten vallen op de 3de plaats. De wind was echter zwak op zondagmorgen waardoor Frederik het moeilijk had om zijn 3de plaats te verdedigen. Jorre voelde zich uitstekend bij deze windkracht en won zijn 1ste manche in de Europeclass. Op deze manier legde hij de basis voor een 3de plaats in de eindstand.

Met 9 Europe zeilers was de opkomst aan de lage kant. Naast de vaste waarden Kilian, Jan, Frederik en Caelan, is het positieve nieuws dat er 5 runner-ups aanwezig waren: Jorre, Kiara, Manu, Charlotte en Seppe. Voor hen was het de eerste wedstrijd op groot water in de Europeclass. Ze hebben allen veel bijgeleerd en leggen tijdens deze soort wedstrijden de basis om een betere Europezeiler te worden.

De einduitslag en enkele sfeerfoto’s vind je hieronder.

posted by Åge Vermeersch

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: