United 4 Sailing | Medemblik (NL)

1 05 2017

De eerste U4 regatta van het seizoen vond plaats in Medemblik (NL). Dit was tevens de laatste selectie wedstrijd voor het WK in Blanes (ES) en het YEC in Biscarrosse (FR). De 10 aanwezige Europe zeilers vonden de lage opkomst wat jammer, maar ze waren niettemin gemotiveerd om er een mooie wedstrijd van te maken. Bart en Katje waren tevens van de partij voor de rescue en coaching.

De eerste dag werd gekenmerkt door een windsterkte van 1-2 BFT. Ideaal voor de runner-ups Kiara en Charlotte om het hun onbekende water te leren kennen. De start werd echter pas gegeven omstreeks 14u30 daar de wind het lange tijd liet afweten. Kiara won tot haar eigen grote verbazing de 1ste manche. Haar broer Kilian wilde niet achterblijven en won de 2de manche. Toon haalde de 3de manche binnen. Jari zeilde een constante 1ste dag en stond op het einde van de dag 2de in de stand, achter Toon en net voor Kiara. Voor Frederik en Matisse was dit geen ideale dag maar de vooruitzichten voor de zondag was waar ze beiden naar toe uitkeken. Hieronder alvast enkele sfeerfoto’s.

Op de tweede dag waaide het 4-5 BFT met windstoten tot 6 BFT. Kiara had gezien de zware wind besloten om niet uit te zeilen. Charlotte had met haar ervaring in Torbole er wel zin in, probeerde het, maar kwam dan toch weer binnen na te kapseizen. Caelan zag die vele wind wel zitten. Marie-Julie had een zeer goede 1ste manche en moest enkel Jari en Matisse voor laten. Graham zeilde een goede wedstrijd, maar het zat wat tegen door frequent te kapseizen. Frederik zeilde ook een goede wedstrijd, maar moest toch zijn meerdere erkennen in de aanwezige jeugd. Matisse lag super tijdens de 2de manche, maar moest de rol lossen wegens een verzwichte vinger, en moest spijtig genoeg forfait geven voor de 3de manche. Jari zeilde drie 1ste plaatsen en werd zo winnaar van de wedstrijd. Toon zeilde ook heel constant en eindigde op de 2de plaats. Kilian vervolledigde de top 3. Hieronder een foto van het podium en de volledige uitslag vind je hier.

DSC07580

posted by Åge Vermeersch

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s




%d bloggers liken dit: