IDJM | Travemünde | Wedstrijddag 6

29 07 2017

De laatste wedstrijddag startte met veel regen. Kilian’s doel was het podium te halen. De 3de plaats was nog binnen bereik maar er moest nog hevig gestreden worden tijdens 2 manches. Het puntenverschil met zijn directe tegenstander Vincent Schrader was 2 punten bij aanvang van de dag. Het team ‘Niedersachsen’ – waar Vincent deel van is en die bijna de volledige top 10 uitmaakt – was reeds heel vroeg bezig met tactische besprekingen, zoals elke dag trouwens. Logischerwijze zouden ze er alles aan doen om – naast het goud en zilver – ook het brons mee te nemen naar Niedersachsen. Kilian wist dat het als enkeling heel moeilijk zou worden. De windsterkte was tijdens de 1ste manche 15-20 knopen. Kilian finishte als 4de maar wegens het feit dat ze met 3 bijna op hetzelfde moment over de finish kwamen dacht Kilian dat hij reeds op 4 punten van Vincent stond. In werkelijkheid was hij genaderd tot op 1 punt van het brons. De laatste manche werd op een andere baan gezeild daar deze live uitgezonden werd op een groot scherm op de promenade waar de festiviteiten van de Travemünder Woche plaatsvinden. Kilian vreesde een beetje de verandering van baan, dit bovenop de onzekerheid i.v.m. de tussenstand. De wind blies zo’n 11 knopen. De excellente tactiek van het team ‘Niedersachsen’ lukte deze manche wel en Kilian werd vakkundig geneutraliseerd. Hij eindigde deze laatste manche pas 12de, zijn minst goede van de hele week. Het zicht op de bronzen medaille gleed op die manier uit zijn handen maar Kilian mag terecht fier zijn op zijn 4de plaats want hij had t.o.v. zijn tegenstanders geen coach en team achter zich. De teleurstelling maakte echter snel plaats voor een leuk moment waarbij we een glas champagne aangeboden kregen van de ouders van de kersvers Duits Jeugdkampioen Robert Zink. Samen met onze Duitse vrienden vierden we de fantastische voorbije week. Felicitaties werden uitgewisseld onder de ouders alsook onder de zeilers. Heel aangenaam hoe we als Vlamingen op zo’n korte termijn heel hartelijk opgenomen werden. Op de foto hieronder zie je Kilian (4e) samen met zijn zeilvrienden Robert Zink (1e), Frederik Frerck (2e) en Vincent Schrader (3e). Op de andere foto zie je de dolgelukkige ouders van Robert Zink en de laatste foto is een beeld van de live uitzending.

Kiara was reeds in de wolken voor de start van de laatste 2 manches want ze was een van de twee ‘uitverkorenen’ om een camera aan boord te hebben tijdens de live uitzending. De dag kon eigenlijk al niet meer stuk. De combinatie van wind en vermoeidheid deden haar echter de das om. Ze kapseisde tijdens de 1ste manche van de dag. Gedurende de 2de manche kwam ze regelmatig in beeld door de camera aan boord. De beelden werden haar nadien op een USB-stick bezorgd zodat dit een mooie herinnering blijft. Kiara eindigde haar Travemünder Woche op de 22ste plaats.

IDJM

Charlotte zeilde een zeer sterke 1ste manche en finishte op de 20ste plaats. Het is duidelijk dat Charlotte zich erg amuseert in haar boot bij sterkere wind. De 2de manche eindigde echter in mineur voor Charlotte. Op een gegeven moment voelde ze een hevige pijn in haar knie. Ze zeilde echter de wedstrijd nog uit – hoedje af hiervoor – maar werd nadien onmiddellijk door de organisatie met een motorboot aan wal gebracht en met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis. Na enkele onzekere uren kregen we echter het goede nieuws dat alles goed is met Charlotte en ze naar huis mocht vertrekken. Haar deelname aan het YEC komt niet in gevaar, 2 dagen rust zouden volstaan. Gelukkig maar! Charlotte eindigde haar IDJM op de 29ste plaats, maar net als Kiara heeft ze super veel ervaring opgedaan deze week.

IDJM

posted by Åge Vermeersch

Advertenties

Acties

Informatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s
%d bloggers liken dit: